"Укрексімбанк" отримав понад п`ять мільярдів гривень збитку за 2020 рік

Керівництво "Укрексімбанку" каже, що збитки могли бути ще на кілька мільярдів більшими
"Укрексімбанк" отримав понад п`ять мільярдів гривень збитку за 2020 рік
Укрексімбанк (Фото: Фейсбук)
1 Лютого 2021, 20:40
читать на русском

Один з найбільших державних банків України - "Укрексімбанк" оголосив про те, що його збитки у 2020 році сягнули 5,6 мільярда гривень.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив голова правління "Укрексімбанку" Євген Мецгер.

За словами Мецгера, на початку 2020 року  "Укрексімбанк" за прогнозами мав ризик отримати 8-9 млрд грн збитків, але завдяки  вжитим заходам цю суму вдалося мінімізувати до 5,6 млрд грн.

Сторонній спостерігач, звісно, має повне право (і, поза сумнівом, ним скористається) акцентувати свою увагу та критику виключно на позначці "мінус". І, напевне, по своєму матиме рацію. Але тільки ті, хто повністю були "в процесі" розумітимуть, що насправді стоїть за цією цифрою. Вони заслужено пишатимуться цим показником, усвідомлюючи свою відповідальність ніколи і нізащо більше до нього не повертатися, - написав голова правління "Укрексімбанку".

Читайте також

Нагадаємо, сьогодні у Києві правоохоронці повідомили про підозру експосадовцям АТ "Кристалбанк" у справі розкрадання 11 млн грн банківських коштів. У 2017 році між банком та приватним підприємством був укладений кредитний договір, відповідно до якого в заставу банку передано нежитлові приміщення загальною площею 1400 кв. м по вулиці Кадетський Гай, а також сільськогосподарська продукція.

За інформацією слідства, підприємство-позичальник, діючи у змові з керівниками двох департаментів АТ "Кристалбанк" та фахівцем управління контролю кредитних ризиків банку, передали як забезпечення кредиту відсутні приміщення та продукцію, які фактично ніколи не зберігалися на складі.

Також нагадаємо, що за програмою "Доступні кредити 5-7-9%" минулого тижня українські банки видали 287 кредитів на загальну суму 807,6 млн гривень. Станом на 1 лютого 2021 року із загальної суми виданих кредитів 11,709 мільярда гривень були видані як рефінансування попередньо отриманих позик, 3,670 мільярда підприємці отримали на капітальні інвестиції та 4,319 мільярда гривень як антикризові кредити під 3%.