Укргідрометцентр попередив про можливе підвищення рівнів води на річках через дощі

Метеорологи попереджають про зміну гідрологічної ситуації в Україні
Укргідрометцентр попередив про можливе підвищення рівнів води на річках через дощі
дощ (фото: з відкритих джерел)
7 Жовтня 2020, 16:16
читать на русском

Український гідрометеорологічний центр випустив попередження про зміну гідрологічної ситуації та її розвиток.

За даними гідрометцентру, 8-9 жовтня, у зв'язку з очiкуваними значними дощами, на рiчках басейнiв Прута та Сiрету очiкується підвищення рiвнiв води на 0,2 - 0,7 м над рiвнями.

Читайте також

За даними синоптиків, у наступні два дні в країні очікується хмарна з проясненнями погода. 8 жовтня на Правобережжі, 9 жовтня в Україні, крім сходу та заходу, дощі, вдень 8 жовтня у Хмельницькій, Вінницькій, Чернівецькій та Житомирській областях місцями значні дощі.

Вітер південно-східний, на Правобережжі з переходом на північно-західний, 7-12 м/с, на півдні та сході країни місцями пориви 15-20 м/с.

Упродовж 10-11 жовтня в Україні істотних опадів не очікується. Температура вночі 8-14 градусів, у західних областях 3-9; вдень 12-18, на півдні та на сході країни 15-21 градусів тепла.

Нагадаємо, 6 жовтня буревій, який пройшовся Івано-Франківською областю, повалив дерева та електроопори в кількох районах міста.

Читайте також

Перший сніг в Україні випав на Чорногірському хребті у Карпатах 27 вересня.

У Карпатах 26-27 вересня, в результаті проходження активного циклону, температура повітря в горах знизилася до +4°С, а на високогір'ї - до +1°С (місцями до 0°С). Зафіксовано випадання сильних дощів, на Чорногірському хребті випав перший сніг, - повідомляв Укргідрометцентр.

Також випав сніг і на горі Піп Іван у Івано-Франківській області.

Нагадаємо, що раніше сніг випадав на високогір’ї Карпат у переддень літа 31 травня.

1