Укроборонпром виставлять на приватизацію - Кабмін

Передбачається передача 17 об'єктів власності Укроборонпрому для приватизації
Укроборонпром виставлять на приватизацію - Кабмін
Укроборонпром (фото: УНІАН)
9 Грудня 2020, 17:42
читать на русском

Кабінет Міністрів України анонсував передачу в управління Фонду держмайна 17 підприємств "Укроборонпрому", які не ведуть економічної діяльності.

Відповідне рішення було ухвалене під час засідання уряду у середу, 9 грудня.

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль (досьє Шмигаля) запропонував ухвалити проєкт розпорядження, яким передбачається передача 17 об'єктів власності Укроборонпрому до сфери управління Фонду державного майна з метою їх подальшої прозорої приватизації.

ФДМУ на прикладі об'єктів Укрспирту уже продемонстрував, що успішна, прозора та справедлива приватизація можлива, - зазначив Шмигаль.

За його словами, для українського оборонного відомства – це можливість зосередитися на розвитку профільних підприємств, які дійсно мають для української армії та економіки важливе значення і працюють для держави.

Читайте також

Нагадаємо, що державний концерн "Укроборонпром" припинить своє існування у 2021 році, замість нього будуть створені нові холдингові компанії.

За словами нового генерального директора Укроборонпрому Юрія Гусєва, замість концерну буде створено холдинг "Оборонні системи України".

В новий холдинг увійдуть компанії, які будуть займатися авіаремонтом, бронетехнікою, високоточним озброєнням, боєприпасами, радарними й морськими системами. Також планують створити холдинг, який буде займатися авіабудуванням, аерокосмічними компонентами й космічними системами.