Укрпошта підвищує тарифи на доставку кореспонденції

Підвищення становитиме 25-30%
Укрпошта підвищує тарифи на доставку кореспонденції
Укрпошта Фото: Igor Smelyansky у Фейсбук
2 Листопада 2023, 18:42
читать на русском

"Укрпошта" планує підвищити тарифи на доставлення листів по Україні на 25-30%. Востаннє ці тарифи зростали два роки тому.

Про це йдеться у проекті, розміщеному для обговорення на сайті Федерації профспілок України (ФПУ).

Документ планує схвалити Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах електронних комунікацій, радіочастотного спектра та надання послуг поштового зв’язку (НКЕК).

Так, пропонується підвищити чинні Граничні ціни (тарифи) на послуги поштового зв’язку, а саме:

  • внутрішні прості листи без оголошеної цінності масою до 50 грамів і поштові картки, на 3,0 гривень або на 25,0% до 15 гривень без ПДВ (18 гривень з ПДВ).
  • внутрішні реєстровані листи без оголошеної цінності (рекомендовані) масою до 50 грамів і поштові картки на 7,0 гривень або на 30,4% до 30 гривень без ПДВ (36 гривень з ПДВ).

Порівняльна таблиця

Зміни стосуються діючих та нових Граничних цін (тарифів) на послуги поштового зв’язку з пересилання внутрішніх простих та реєстрованих листів без оголошеної цінності (рекомендованих) масою до 50 грамів і поштових карток.

Чинний рівень тарифів на зазначені послуги, було встановлено з 1 грудня 2021 року.

Нагадаємо, співробітники "Укрпошти" можуть відмовити клієнтам у прийманні відправлення за неналежного пакування. Так, не будуть прийматися поштові відправлення, упаковані у коробки зі звичайного картону (не гофрованого), з випуклими поверхнями, вм’ятинами, розривами (щілинами) та плямами, а також ті, які містять на пакуванні рекламу інших операторів поштового зв’язку.

Читайте також