"Укрпошта" відключила у відділеннях всі банківські термінали

Віднині на "Укрпошті" працюватимуть тільки власні термінали компанії
"Укрпошта" відключила у відділеннях всі банківські термінали
Термінал (Фото: Дніпроград)
19 Травня 2021, 20:42
читать на русском

Гендиректор "Укрпошти" Ігор Смілянський розпорядився відключити у відділеннях термінали усіх банків, аби клієнти користувалися лише терміналами підприємства.

Про це Смілянський повідомив на своїй сторінці у Фейсбуці.

Відсьогодні моїм наказом вимикаються всі термінали сторонніх банків у відділеннях "Укрпошти". Там тепер стоятимуть тільки наші термінали. А там де їх поки немає, можна отримати послуги за готівку, - написав Смілянський.

Він пояснив це рішення тим, що Пенсійний фонд і управління соцзахисту почали примусово переводити пенсіонерів на отримання пенсій в банках.

При цьому, за словами Смілянського, 30 квітня на зустрічі з прем'єр-міністром Денисом Шмигалем ухвалили рішення про те, що перехід пенсіонерів, які отримували пенсію через "Укрпошту", на обслуговування в банках буде виключно добровільним.

Голова "Укрпошти" додав, що вважає примусове переведення пенсіонерів на обслуговування в банках порушенням ст. 46 Конституції України та ст. 355 Кримінального кодексу (примус до виконання або невиконання цивільноправових зобов'язань).


Контекст. Згідно із постановою Кабміну, Пенсійний фонд України до 1 вересня 2021 року повинен провести конкурс для вибору організацій, які здійснюватимуть виплату і доставлення пенсій та грошової допомоги за місцем фактичного проживання одержувачів. До визначення переможців доставлення пенсій продовжить "Укрпошта".

Читайте також

1