Укрпошта випустить серію марок з оголеними жінками - фото

Марки з картинками у стилі ню вийдуть 5 березня
Укрпошта випустить серію марок з оголеними жінками - фото
Нові марки від Укрпошти Фото: сайт Укрпошти
3 Березня 2021, 13:32
читать на русском

До Міжнародного жіночого дня Укрпошта введе в обіг поштову марку "Її величність – жінка", випуск якої присвячений 8 Березня.

Як повідомляється на сайті поштового оператора, на марках будуть зображені картини: "Одаліска" (1840 року) Тараса Шевченка та "Енергія ІІ" (1991 року) Андрія Чебикіна. Також будуть випущені картки із цими зображеннями та конверти.

Нові марки Фото: Укрпошта

Марки випустять тиражем 130 тисяч примірників. Їхня ціна складе 9 гривень.

Нові марки Фото: Укрпошта

Читайте також

Тим часом гендиректор Укрпошти Ігор Смілянський на своїй сторінці у Фейсбуці повідомив, що у серії марок "Її величність – жінка" випускають не просто марку до 8 Березня, "а марку у жанрі "ню", або як напишуть недосвідчені митці та поштовики "марки з оголеними жінками".

Так, ми настільки прозора для всіх компанія, що вирішили, що прийшов час відкрити для Вас не лише нашу звітність та душу, а й тіло та випустити першу марку у цьому жанрі. А хто у нас є майстром та трендсеттером? А ось тут зради немає. У створенні цієї серії ми використовували роботи двох українських митців – Тараса Шевченка та сучасного українського художника Андрія Чебикіна, що звеличують жіночу силу та красу, дух та свободу, - написав він.

Нові марки Фото: Ігор Смілянський у Фейсбуці

Нові марки Фото: Ігор Смілянський у Фейсбуці


У лютому між Міноборони та Укрпоштою відбувся конфлікт через бажання поштового оператора презентувати поштові марки "Збройні сили України. Сухопутні війська" 23 лютого. У Міноборони заявили, що ця дата не має ніякого стосунку до української армії.

Згодом Укрпошта повідомила, що марки присвячені Сухопутним військам ЗСУ презентують 14 березня, в День українського добровольця.

1