"Укрпошта" змінить тарифи за доставку: нові ціни

Вартість міжнародних відправлень залишиться незмінною
Важливо
"Укрпошта" змінить тарифи за доставку: нові ціни
Укрпошта Фото: Igor Smelyansky у Фейсбук
30 Червня 2022, 15:33
читать на русском

З п'ятниці, 1 липня, "Укрпошта" підвищить вартість доставки посилок.

Про це повідомили в пресцентрі "Укрпошти".

З 1 липня будуть діяти нові тарифи на послуги "Укрпошта Стандарт". Попри те, що нові тарифи на універсальні послуги поштового зв’язку мали вступити в дію з 1 грудня 2021 року, вони починають діяти тільки з 1 липня 2022 року. При цьому, перегляд вартості відбувся для послуг "Укрпошта Стандарт" в межах України в середньому на 14% та в межах області – на 13%. При тому, що постанова НКРЗІ дозволяла граничне підвищення послуг до 37%, - йшлося в повідомленні.

Зазначили, що тарифи підвищилися через збільшення логістичних витрат на доставку. Таким чином доставка посилки вагою до кілограма в межах України коштуватиме 35 гривень, тоді як раніше - 31 гривню, а відправлення посилки вагою до 15 кілограмів - 75 гривень (раніше - 65 гривень).

За новими тарифами з 1 липня будуть доставлятися відправлення "Укрпошта Експрес" - підвищення складе в середньому 14% для пересилання в межах області та 16% для пересилання в межах України. Якщо раніше посилка до 1 кг по Україні коштувала 39 грн, то з 1 липня буде коштувати 45 грн, - пояснили в "Укрпошті".

Також вартість послуги "Документи" зросте на 14%. Проте незмінною залишиться вартість міжнародних відправлень.

Нагадаємо, "Укрпошта" випустила нову поштову марку "Українська мрія", якам символізує незламність українського народу.