Укрпошту оштрафували за завчасну виплату пенсій

Штраф у 1,48 млн наклав Пенсійний фонд
Укрпошту оштрафували за завчасну виплату пенсій
Укрпошта Фото: Igor Smelyansky у Фейсбук
23 Грудня 2020, 09:01
читать на русском

Голова акціонерного товариства "Укрпошта" Ігор Смілянський повідомив, що Пенсійний фонд наклав на відомство штраф за дострокову виплату пенсії у Тернопільській області.

Думаєте, що в період карантину держкомпанії не перевіряють? Вас чекає глибоке розчарування... Держава в особі Пенсійного фонду України говорить "дякую" листоношам за те, що попри COVID-19 3,6 млн пенсіонерів отримують пенсію навіть у найвіддаленіших селах, де банки закрили 600+ відділень.., - написав Смілянський у Facebook.

За його словами, Пенсійний Фонд України наклав на "Укрпошту" штраф на майже 1,5 млн грн, за те, що вона на день раніше (через перенесення вихідних на День Незалежності) виплатила пенсії в селах Тернопільської області.

Тобто тарифи на доставлення пенсій залишилися на рівні 2019 року, хоча мінімальна зарплата зросла на 37%... А ви пишете, що приватний бізнес потерпає від перевірок, - зазначив він.

Читайте також

За словами Смілянського, штраф від Пенсійного фонду "Укрпошта" оскаржить у суді.

Нагадаємо, українці розповіли, яку вони хочуть пенсію. Громадяни хочуть одержувати в 3,3 раза більше за реальні пенсії. Середнє значення прийнятного для українців рівня пенсії становить 11 359 гривень.

За результатами опитувань, з тих чи інших причин змістовна відповідь про прийнятний рівень пенсії дали тільки 77% всіх опитаних. Мінімальна пенсія, яку готові отримувати українці, становить 2 тис. грн, а максимальна - 70 тис. грн.

1