"Укрзалізниця" підіймає ціни на проїзд з 10 грудня

Натомість обіцяють не збільшувати тарифи у новому 2022 році
Важливо
"Укрзалізниця" підіймає ціни на проїзд з 10 грудня
Укрзалізниця, поїзд (фото: пресслужба у Telegram)
9 Грудня 2021, 15:41
читать на русском

"Укрзалізниця" не планує жодних підвищень тарифів на пасажирські залізничні перевезення у 2022 році, але вже завтра, 10 грудня ціни зростуть на 3%.

Про це повідомили на сайті УЗ.

Від 10 грудня "Укрзалізниця" змінює комісійний збір при купівлі, поверненні та резервуванні квитків.

З 10 грудня 2021 року фіксований збір становитиме 30 грн замість 22 грн. Також комісійний збір - 20 грн - буде включено до вартості квитків на експрес Київ - аеропорт Бориспіль. Таким чином, відзавтра квитки на експрес коштуватимуть 100 гривень.

Попри те, що зміна вартості квитків для пасажирів буде вкрай незначною - в середньому збільшиться лише на 3 %, для АТ "Укрзалізниця" таке підвищення дасть орієнтовно 6 млн гривень на місяць додаткових доходів, - йдеться у повідомленні.

Паралельно зменшують розмір комісійного збору за резервування квитків для групових замовлень. Відтепер вартість резервування місць в разі бронювання квитків для групи кількістю понад 30 осіб становитиме 50 грн з дорослого пасажира та 35 грн з осіб віком до 18 років.

Крім того, в УЗ повідомили, що у 2022 році планують новий підхід до формування цін на квитки у залежності від різних факторів, зокрема популярності напрямку та часу придбання квитка.

Додаткові доходи компанія в наступному році планує отримати від підвищення ефективності закупівель та економії на кінцевій ціні, реалізації непрофільних активів та ін., але в жодному разі не від підвищення вартості квитків, - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, у потягах "Укрзалізниці" можна відчути себе VIP-персоною, якщо обрати "золотий вагон". З Києва до Одеси квиток буде коштувати близько 24 тисяч гривень.

Читайте також