Укрзалізниця та Нацполіція перевіряють дотримання карантину в потягах

Карантинні рейди також відбулися на вокзалах Києва
Укрзалізниця та Нацполіція перевіряють дотримання карантину в потягах
Укрзалізниця (фото: УНІАН)
6 Квітня 2021, 17:59
читать на русском

У перший день посиленого карантину в Києві представники Укрзалізниці та Нацполіції провели спеціальні рейди, щоби перевірити дотримання пасажирами вимог карантину на вокзалах та у вагонах поїздів.

Про це повідомила пресслужба "Укрзалізниці".

Укрзалізниця…спільно з Національною поліцією посилили контроль за дотриманням карантину в пасажирських поїздах й на об’єктах залізничного транспорту, - наголосив в.о. голови правління АТ "Укрзалізниця" Іван Юрик.

Зокрема під час рейдів було проінспектували поїзди №142 Бахмут-Львів, Інтерсіті+ №724 Київ-Харків, а також експрес №831 Бориспіль-Київ.

Правоохоронці обмежилися складанням лише одного протоколу про адмінпорушення для пасажира на вокзалі, якій відмовлявся від носіння маски, але попередили понад 20 пасажирів у вагонах, маски яких були вдягнені неправильно.

У столиці посилюються карантинні обмеження, але залізниця як частина критичної інфраструктури країни продовжує працювати, щоб усі, кому це абсолютно необхідно, могли безпечно доїхати до пункту призначення. При цьому наша толерантність до порушення карантинних норм у потягах – нульова. Якщо ви бачите такі порушення, без зволікань звертайтесь на гарячу лінію 0-800-50-3222. Ми здатні уникнути повної зупинки залізничного руху тільки зробивши потяги зразковою територією безпеки, – зазначив в.о. члена правління, керівник пасажирського напрямку Укрзалізниці Олександр Перцовський.

Укрзалізниця планує продовжити перевірки у поїздах та електричках із залученням Нацполіції.

Читайте також

Нагадаємо, "Укрзалізниця" не обмежуватиме висадку та посадку у Києві до спеціального розпорядження Державної або регіональної комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Наразі розклад руху поїздів залишається без змін.

1