Умови швидкого відновлення України назвали в Європейському інвестбанку

Коли в Україні почнеться відновлення зруйнованих територій, то українці відбудують все ще краще.
Умови швидкого відновлення України назвали в Європейському інвестбанку
Війна в Україні / Фото: t.me/V_Zelenskiy_official
6 Червня 2022, 10:04
читать на русском

Для якнайшвидшого відновлення України необхідна підтримка міжнародного товариства, зокрема гуманітарна допомога і відновлення проходили паралельно.

Про це заявив президент Європейського інвестиційного банку (ЄІБ) Вернер Гоєр в ефірі телемарафону, повідомляє РБК-Україна.

Як тільки ми починаємо говорити про відновлення України в мирний час, який, я сподіваюся, скоро настане, ми знаємо, що це буде глобальним викликом найбільшого масштабу, який я коли-небудь бачив. Для цього нам необхідна підтримка всього міжнародного співтовариства, - зазначив Гоєр.

Президент ЄІБ налаштований оптимістично. За його словами, коли в Україні почнеться відновлення зруйнованих територій, то українці відбудують все ще краще.

Водночас Європейська комісія разом з урядом України працюють над платформою для підтримки плану реконструкції Rebuild Ukraine Facilit. Вона буде акумулювати грантову допомогу та кредитні пропозиції, а Європейський інвестиційний банк готовий підтримати цю ініціативу.

Гоєр додав, що інвестори повинні бачити, що Україна готова не тільки до відновлення, але і до усунення перешкод, які можуть з'явиться. Він зазначив, що важливою умовою є дотримання верховенства права. І це ключовий момент, без якого інвестори не прийдуть в країну.

Нагадаємо, що Міжнародне агентство Moody's прогнозує, що економіка України цьогоріч впаде на 35%. Війна з росією завдасть країні незворотних втрат.

Читайте також

1