"Вони під впливом пропаганди": Подоляк назвав умови відновлення переговорів з РФ

На сьогодні російські перемовники перебувають під суттєвим впливом пропаганди
Важливо
"Вони під впливом пропаганди": Подоляк назвав умови відновлення переговорів з РФ
Михайло Подоляк і Давид Арахамія / Фото: president.gov.ua
3 Червня 2022, 22:10
читать на русском

Переговорний процес між Україною та Росією відновиться тоді, коли політична еліта РФ перестане апелювати до своєї пропаганди і "почне говорити про реальні речі".

Про це заявив радник голови Офісу президента Михайло Подоляк в етері спільного інформаційного марафону UAразом.

За його словами, ЗСУ "трішки підтиснули" окупантів, а українським військовим потрібна зброя від міжнародних партнерів.

Україна сьогодні знаходиться в інтелектуальному плані на набагато вищому рівні, ніж Російська Федерація, тому безумовно, навіть в рамках сьогоднішнього переговорного процесу ми їх переграємо. Це безумовно, – сказав радник голови ОП.

Подоляк пояснив, що на сьогодні російські перемовники перебувають під суттєвим впливом пропаганди. Але з точки зору раціонального підходу, і президент Володимир Зеленський про це вже неодноразово казав, треба ж розуміти суб’єктність членів переговорної делегації російської сторони.

Ми вважали, що вони отримають суб’єктність по документу так званому, тобто вони матимуть право говорити про щось, що дійсно маємо обговорювати. Але, як ми бачимо по їхніх заявах, в тому числі і членів переговорної групи, вони всі знаходяться сьогодні під суттєвим впливом російської пропаганди. А російська пропаганда і реальний світ – це дві великі різниці, – розповів Подоляк.

За його словами, переговорний процес почнеться тоді, "коли російська політична еліта перестане апелювати до своєї пропаганди і почне говорити про реальні речі. Про те, що вони дійсно роблять в Україні, навіщо вони сюди зайшли і як вони мають з України вийти.

Коли вони будуть готові про це говорити – а для цього треба, щоб наші Збройні сили трошки їх підтиснули, щоб вони зрозуміли, що у них навіть і такого аргументу немає… А для цього, своєю чергою, нам потрібна зброя, яку ми просимо в наших партнерів. Тому що має бути певний паритет зброї між Російською Федерацією і Україною.

Як ось це все буде, тоді ми спокійно отримаємо мандат від президента України, бо він дійсно набагато глибше розуміє те, що відбувається не тільки в війні України проти Росії, а й у світі в цілому, на відміну від представників політичної еліти РФ, в тому числі пана Путіна. Тому ми від свого президента отримаємо чіткий мандат, і тоді переговорний процес буде розблокований. Сьогодні він на паузі з об’єктивних причин, – резюмував радник голови ОП.

Нагадаємо, що радник голови Офісу президента Михайло Подоляк назвав ключову мету російських окупантів. Ворог прагне захопити певні території України та після цього вести переговори з цих позицій.