Подоляк назвав ключову мету російських окупантів в Україні

Російські війська прагнуть показати, що вміють вести позиційну війну
Головне
Подоляк назвав ключову мету російських окупантів в Україні
Михайло Подоляк / Фото: president.gov.ua
3 Червня 2022, 20:56
читать на русском

Радник голови Офісу президента Михайло Подоляк назвав ключову мету російських окупантів. Ворог прагне захопити певні території України та після цього вести переговори з цих позицій.

Про це Подоляк сказав в етері спільного інформаційного марафону UAразом.

За його словами, російські війська прагнуть показати, що вміють вести позиційну війну та хочуть завдати Україні збитку на сході.

Вони хочуть за рахунок максимальної кількості зброї, снарядів і живої сили довести все ж таки, що вони вміють воювати. Вони хочуть нас підтиснути, перш за все, на сході країни. Це зрозуміло. Сьогодні досить проста тактика росіян. Якщо вчора вони гралися в якусь там сценарну історію: "так, ми хочемо зайти – план А, план Б. Хочемо відсікти вас від Чорного моря. Хочемо зайти з півночі і забрати столицю у вас. Хочемо зайти в центр України", то сьогодні вони хочуть довести вміння воювати позиційно, – розповів Подоляк.

Він наголосив, що росіяни хочуть завдати максимальних збитків Україні саме на сході нашої країни. Захопити на 4-5 міст, маленьких міст на сході України.

Після того, як вони щось там захоплять, певну територію, вони захочуть вести переговори з позиції людей, які будуть казати: "дивіться, ми ж у вас зруйнували Маріуполь, забрали його, то давайте вже вести з вами переговори, де ви там залишите яку територію". Оце їхній план, – сказав радник голови ОП.

В цьому контексті він запевнив, що всі теперішні та майбутні процеси відбуватимуться на умовах України, щоб "не мати клопоту з відкладеною війною після "Мінська-3".

Ще раз хочу наголосити – все, що буде надалі відбуватись, і все, що сьогодні відбувається, все відбувається на умовах України. І буде відбуватись на умовах України. Тому що таку ціну, яку вже заплатили, ця ціна не дає нам інших варіантів, крім одного – забрати всі свої території назад і не мати клопоту з відкладеною війною після "Мінська-3", наприклад, – резюмував Подоляк.

Нагадаємо, що радник голови Офісу президента Олексій Арестович поділився думками щодо російських окупантів після 100 днів війни.

Читайте також

1