Універсальний гарнір: як приготувати картоплю по-селянськи

Картоплю можна подавати як окрему страву або ж гарнір до риби чи м`яса
Універсальний гарнір: як приготувати картоплю по-селянськи
18 Листопада 2022, 21:47
читать на русском

Картопля по-селянськи з часником - це шматочки картоплі з ніжною скоринкою запечені в духовці. Картопля — овоч універсальний, його люблять всі, так що страва ідеально підійде до святкового столу і для великої компанії.

Запікається картопля по-селянськи в духовці, але важливо правильно вибрати температуру приготування, щоб овоч добре пропікся, не пригорів і не став сухим. Спеції надають пікантності і завершують композицію смаків. Але подавати запечену в духовці картоплю краще з соусом.

Інгредієнти:

  • Картопля — 400 г
  • Рослинна олія — 2 ст. л.
  • Сіль — 1 ч. л.
  • Часник сушений — 1 ч. л.

Приготування:

Картоплю очистити від шкірки і промити. Нарізати картоплю скибочками.

Змішати в мисці 1 ч. ложку солі 1 ч. ложку сухого часнику. Перемішати картопляні скибочки з сіллю, часником і 2 ст. ложками рослинної олії.

Викласти на деко застелене фольгою.

Запікати в розігрітій до 200 градусів духовці 20 хвилин.

Картопля по-селянськи з часником готова, залишається викласти страву на блюдо і прикрасити зеленню петрушки.

Читайте також