Уперше в історії Франції колишній президент постане перед судом

Його звинувачують у корупції
Уперше в історії Франції колишній президент постане перед судом
Колишній президент Франції Ніколя Саркозі (фото: AFP)
23 Листопада 2020, 12:20
читать на русском

Сьогодні, 23 листопада, в Парижі стартує судовий процес над колишнім президентом Франції Ніколя Саркозі. Це перший подібний випадок в історії країни.

Про це повідомляє France 24.

Прокурори стверджують, що Саркозі намагався заохотити суддю, пропонуючи йому працевлаштування у Монако, в обмін на інформацію про хід розслідування щодо причетності експрезидента до отримання протиправної фінансової допомоги на проведення виборчої кампанії у 2007 році.

Обвинувачення у хабарництві та застосуванні зловживанні владою, висунуті проти Саркозі, передбачають покарання у вигляді ув'язнення строком до 10 років та максимальний штраф до одного мільйона євро.

Читайте також

Саркозі є першим президентом Франції, відносно якого здійснюється кримінальне розслідування за обвинуваченнями у корупції.

Судовий процес триватиме до 10 грудня. Також ймовірно, що слухання можуть бути припинені у зв'язку з підозрою на COVID-19 в його адвоката Тьєрі Ерцога.

Нагадаємо, що регіональний радник у боротьбі з корупцією при Управлінні ООН з наркотиків і злочинності Девід Робінсон порадив країнам використовувати технологію блокчейну для боротьби з корупцією.

За його словами, такі технології як блокчейн - важливий інструмент для підвищення громадської довіри, яку порушує корупція.

1