Ураган Іда у США: зливи та штормовий вітер вбили 45 людей - фото

Найбільше від негоди постраждали мешканці штату Нью-Джерсі
Ураган Іда у США: зливи та штормовий вітер вбили 45 людей - фото
Наслідки урагану Фото: @Franklin_Graham у Твіттері
3 Вересня 2021, 10:43
читать на русском

Жертвами урагану Іда на східному узбережжі США стали вже 45 людей - 2 вересня повідомлялося про 8 смертей.

Associated Press повідомляє, у Нью-Джерсі (штат США на узбережжі Атлантики) загинули 23 людини. 12 людей загинули у Нью-Йорку. В окрузі Вестчестер ураган забрав життя трьох людей. У Пенсільванії (штат на північному сході США) загинули п'ятеро. Одна людина загинула в Меріленді (штат на сході США).

Зокрема, повідомляється, що у Нью-Йорку люди загинули в затоплених підвалах своїх будинків. Одного загиблого було знайдено в затопленій перекинутій автівці. У Нью-Джерсі одна людина потонула в машині, ще одна - загинула під деревом, яке звалилося на її будинок.

Президент США Джо Байден розпорядився надати допомогу штатам Нью-Йорк і Нью-Джерсі, які найбільше постраждали від урагану. Він назвав ситуацію в обох штатах надзвичайною.

Раніше стало відомо, що у Нью-Йорку через ураган зупинили роботу метро і рух багатьох приміських поїздів. Частина мешканців залишилася без електроенергії. Зливи затопили вулиці та будинки, у місті оголосили надзвичайний стан.

Нагадаємо, на початку вересня східне узбережжя Іспанії затопило після рясних злив. Рятувальники рекомендували громадянам не виходити на вулицю.

Читайте також

1