Уряд Джонсона залишили понад 20 осіб: чи загрожує прем'єру Британії відставка

Борис Джонсон запевнив, що залишиться у кріслі прем'єра
Важливо
Уряд Джонсона залишили понад 20 осіб: чи загрожує прем'єру Британії відставка
Борис Джонсон / Фото: president.gov.ua
6 Липня 2022, 20:06
читать на русском

Уряд Бориса Джонсона залишило вже понад 20 осіб. Законодавці Британії цікавляться, чи зможе чинний прем'єр закрити всі ці позиції, бо кабмін закликають боротися з кризою та можливою рецесією.

Прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон заявив, що його уряд не піде у відставку після відставки двох його високопоставлених міністрів та низки чиновників, що звільнилися на знак протесту проти його керівництва.

Як повідомляє Reuters, очільник британського уряду заявив законодавцям, що економіка переживає важкі часи, а вторгнення росії в Україну є найгіршою війною в Європі за 80 років.

Це саме той момент, коли ви очікуєте, що уряд продовжить свою роботу, не піде, а продовжить свою роботу, - зазначив він.

Нагадаємо, у ніч на 7 червня у британському парламенті відбулося таємне голосування членів фракції консерваторів з вотуму довіри прем'єр-міністрові країни Борису Джонсону. Його підтримали 211 депутатів, тоді як 148 були проти.

Згідно з партійними правилами, після цього голосування Джонсон отримав річний імунітет від проведення повторної подібної процедури.


Деталі скандалу "Патігейт": партійці Бориса Джонсона обурилися його поведінкою під час суворих ковідних обмежень. Він особисто брав участь у кількох вечірках, які проводилися у резиденції прем'єр-міністра на Даунінг-стріт у 2020-2021 роках. Сам Джонсон запевняв, що карантинні правила не порушував, хоча ЗМІ облетіли його фото з бокалом у руках, зроблене під час заходів

У червні минулого року прем'єр-міністр Джонсон та його дружина були оштрафовані за порушення локдауну під час святкування його дня народження на Даунінг-стріт. Після цього перепросив за свою поведінку та заявив, що подавати у відставку не буде.

1