Уряд хоче спростити працевлаштування особам з інвалідністю в Україні

Вони отримають більше можливостей щодо праці
Уряд хоче спростити працевлаштування особам з інвалідністю в Україні
Трудова книжка (фото: соцмережі)
8 Квітня 2021, 18:27
читать на русском

В Україні хочуть полегшити працевлаштування осіб з інвалідністю.

Про це свідчать дані на сайті парламенту.

Кабінет Міністрів вніс до Верховної Ради відповідний законопроєкт №5344, згідно з яким підбір робочого місця для особи з інвалідністю проводиться переважно на підприємстві, установі та організації, у фізичної особи-підприємця, де працювала особа до настання інвалідності. Відбувається він з урахуванням висновку медико-соціальної експертної комісії, побажань такої людини до умов праці, а також наявних у неї професійних знань і навичок.

Особам з інвалідністю, які за станом здоров’я не мають змоги працювати на (в) підприємствах, установах та організаціях, у ФОП, територіальні органи центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері зайнятості населення та трудової міграції, сприяють працевлаштуванню за умови виконання роботи вдома (дистанційно), - вказано у документі.

Читайте також

Закон також передбачає, що підприємствам, установам та організаціям, ФОП коштом Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю надаються дотації на створення робочих місць, призначених для працевлаштування таких осіб, зареєстрованих у територіальних органах Держслужби зайнятості як безробітні або такі, що шукають роботу.

Нагадаємо, що Кабінет Міністрів підвищив надбавки на догляд за особами з інвалідністю з дитинства та дітьми з інвалідністю.

1