Уряд Орбана заплатив Порошенку 37 мільйонів напередодні його візиту до Угорщини: у Євросолідарності це назвали маніпуляцією

Антикорупційні органи оприлюднили інформацію про грошові транзакції на рахунки Порошенка з боку проросійських діячів Угорщини
Головне
Уряд Орбана заплатив Порошенку 37 мільйонів напередодні його візиту до Угорщини: у Євросолідарності це назвали маніпуляцією
Петро Порошенко Фото: eurosolidarity.org
22 Грудня 2023, 09:38
читать на русском

Петро Порошенко отримав від проросійського прем’єра Угорщини 37 млн.грн. Сталося це буквально за тиждень до запланованого візиту українського олігарха до Орбана.

Про це повідомило НАЗК України.

Антикорупційні органи оприлюднили інформацію про грошові транзакції на рахунки Порошенка з боку проросійських діячів Угорщини. На рахунок олігарха зайшла низка платежів у сумі понад 37 млн грн.

Але візит олігарха було скасовано. Тоді прикордонники не випустили нардепа з країни, оскільки українські спецслужби отримали інформацію, що його поїздка до Угорщини може бути використана російськими фсб та гру.

Як стало відомо згодом, Петро Порошенко під час зустрічі з Орбаном мав намір через нього передати рф і іншим зацікавленим сторонам сигнал про свою готовність очолити кампанію із "примушення України до миру".

У партії ЄС. яку очолює Порошенко інформацію про отримання ним коштів від Угорщини назвали маніпулятивною. В "Євросолідарності" заявили, що отримані кошти насправді є прибутком від цінних паперів Угорщини — державних облігацій. Окрім угорських облігацій було придбано цінні папери США, Великої Британії, Франції та інших країн, повідомляють в партії. 90% інвестицій Порошенко вкладає в українські цінні папери.

На прибуток від цих інвестицій Порошенко фінансує проєкти, спрямовані на допомогу ЗСУ, яка сумарно налічує майже 3 млрд 500 млн гривень.

З прибутку зарубіжних й українських облігацій офіційно сплачується податок та військовий збір, про що зазначено в декларації.

В ЄС додали, що розміщенням коштів керують незалежні інвестиційні радники.

Нагадаємо, п’ятий президент України Петро Порошенко повідомив, що прикордонники не випустили його у відрядження за кордон, до Польщі та США та назвав це "антиукраїнською диверсією".

За його словами, у Польщі та США у нього були заплановані десятки зустрічей. З поляками він мав говорити про зняття блокади наших перевізників на кордоні, а з американцями — про забезпечення фінансування воєнної допомоги.

Читайте також

1