Уряд повинен відповісти за провал COVID-вакцинації - заступниця голови ВРУ

Україна виглядає невдахою через нульові запаси вакцин та нерозпочату вакцинацію
Уряд повинен відповісти за провал COVID-вакцинації - заступниця голови ВРУ
Олена Кондратюк / Facebook
14 Січня 2021, 17:56
читать на русском

Заступниця Голови Верховної Ради Олена Кондратюк переконана, що парламенту необхідно розглянути питання щодо відповідальності урядовців за провал вакцинації українців від COVID-19.

Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook.

Кондратюк впевнена, що питання відповідальності наших урядовців за безпрецедентний підрив національної безпеки в частині протидії пандемічним викликам - має стати предметом детального розгляду та обговорення на перших засіданнях Верховної Ради в новому році.

Оскільки Україна досі не розпочала вакцинацію проти коронавірусу, а також має нульові записи COVID-вакцин. На тлі цього всього Україна виглядає повним лузером, як країна третього світу.

Єдине на що спромоглися наші чиновники – домовитися про закупівлю китайської вакцини, наразі ефективність якої ще недоведена, - наголосила представниця ВР.

Читайте також

Кондратюк наголосила, що через непрофесійність і бездіяльність влади страждають українці. Саме вони будуть розплачуватись своїм здоров'ям та життям за весь цей фестиваль некомпетентності.

За її словами, світ дуже швидко розділився на тих, хто має доступ до якісної вакцини, й тих, хто змушений чекати гуманітарної допомоги чи доброї волі сусідів, або замовляти те, що залишилося. Кондратюк зазначила, що вчасна та всеохопна вакцинація населення від коронавірусу - першочергове завдання порядку денного кожного мудрого й відповідального уряду.

Нагадаємо, що Україна в межах ініціативи COVAX зможе отримати вакцину від коронавірусу у лютому. Вакцина може бути німецької та американської компаній Pfizer/BioNTech.

1