Уряд повинен збільшити фінансування на технічне забезпечення шкіл - Гриневич

Потрібно закупити навчальні планшети для учнів
Ексклюзив
Уряд повинен збільшити фінансування на технічне забезпечення шкіл - Гриневич
Дистанційне навчання, школярка (фото: pexels)
4 Жовтня 2021, 15:00
читать на русском

Уряд повинен збільшити фінансування на технічне забезпечення шкіл, особливо в сільській місцевості, адже школи не забезпечені всіма технічними засобами.

Про це розповіла міністр освіти та науки України у 2016-2019 рр., народна депутатка двох попередніх скликань, нині проректор Київського університету імені Бориса Грінченка Лілія Гриневич ексклюзивно для Парламент.ua.

Технічне забезпечення сільських і міських шкіл дуже різне. Діти з незаможних сімей не мають вдома хорошого інтернету, ноутбуків чи смартфонів, через що,  відповідно, не мають і доступу до якісного навчання. Тому з боку держави потрібні серйозні і цілеспрямовані фінансові вливання у школи, особливо в сільській місцевості, - сказала Лілія Гриневич.

За її словами, цього року уряд вже виділив кошти на закупівлю комп’ютерів для вчителів, проте цього замало.

Але, як на мене, і цього замало. Якщо ми знову  перейдемо на дистанційне чи змішане навчання, то навчальні планшети треба було б закупили і для дітей. Як це роблять в більшості країн світу, - пояснила Гриневич.

Також вона не розуміє, чому кошти з ковідного фонду, які в 2020 році зняли з підвищення кваліфікації вчителів, направили на ремонт доріг, а не на технічне забезпечення шкіл.

Нагадаємо, вчителі зможуть отримати обіцяні ноутбуки ближче до зими.

Читайте також

1