Уряд розглядає декілька варіантів локдауну - МОЗ

Наразі все розглядається і обговорюється
Уряд розглядає декілька варіантів локдауну - МОЗ
Карантин в Україні через коронавірус (фото: УНІАН)
7 Грудня 2020, 17:37
читать на русском

З точки зору епідеміології або статистики, яка зараз є, локдаун неминучий, тому уряд розглядає кілька варіантів.

Про це заявив виконувач обов’язків голови Центру громадського здоров’я Міністерства охорони здоров'я Ігор Кузін в інтерв'ю LIGA.Life.

Це - зупинка розважальних закладів, дискотек, оренди залів під корпоративи, свята тощо. Зупинка навчальних закладів - школи, садочки, університети. Далі - спортзали за винятком занять, які можна проводити на вулиці. Заборона всіх масових скупчень, виставок, концертів тощо, - зазначив він.

Читайте також

Що стосується громадського транспорту, то спочатку розглядалася ідея обмежити його роботу до 19:00, але потім прийшли висновку, що це може призвести до надмірного скупчення людей.

Швидше за все, остаточне рішення буде таким, що громадський транспорт продовжує роботу, але із суворим дотриманням карантинних правил: маски, обмеження кількості людей у салоні. Таке ж обмеження стосуватиметься кінотеатрів, магазинів непродовольчої торгівлі, громадського харчування, які будуть працювати на винос або з доставкою. Салони краси або перукарні - тільки за попереднім записом, - розповів представник МОЗ.

Також планується розробити "точкові" рекомендації для зимових курортів і різдвяних ярмарків. Зокрема, перші можуть працювати тільки як готелі, без дискотек і т.п., а другі - як магазини на виніс, без харчування.

Нагадаємо, що вакцинація від коронавірусу в Україні буде проходити в три етапи, і першими її отримають медики та групи ризику.

1