Арахамія назвав можливі терміни запровадження локдауну в Україні

За його словами, локдаун можуть запровадити або в кінці грудня, або у січні
Важливо
Арахамія назвав можливі терміни запровадження локдауну в Україні
Давид Арахамія (фото: УНІАН)
30 Листопада 2020, 06:05
читать на русском

Глава парламентської фракції "Слуга народу" Давид Арахамія не виключив, що локдаун в Україні можуть ввести на новорічні свята "з 1 січня, або ж з 25-26 грудня".

Про це він розповів в ефірі телеканалу "Україна 24".

У мене відчуття, що з точки зору занепаду економіки, то потрібно постаратися дотягнути (не вводити тотальний карантин - ред.) до новорічних свят, оскільки в цей час і так 90% підприємств не працюють. І тоді, якщо робити повний локдаун, то в цей час втрати для економіки будуть мінімальні. Постраждає найбільше, звісно, сфера обслуговування і сфера розваг, але інші підприємства постраждають меншою мірою, - заявив він.

Арахамія вважає, що жорсткий локдаун можуть запровадити "з 1 січня або з 25, 26 грудня".

Читайте також

Але питання в тому, що ще цілий місяць. За цей час, якщо прогресія буде зберігатися, то просто вже не буде виходу, і доведеться локдаун робити раніше. Ідеально дотягнути до новорічних свят, але, чи зможемо ми дотягнути - це велике питання, все залежить від роботи медиків, - зазначив депутат.

Нагадаємо, що голова депутатської фракції "Слуга народу" Давид Арахамія (досьє Давида Арахамії) заявив, що в Україні наразі вистачає ліжко-місць, і поки немає жодних передумов для негайного введення локдауну.

За його словами, наступного тижня депутати заслухають доповідь глави МОЗ Максима Степанова (досьє Максима Степанова) про карантин вихідного дня.

Читайте більше в нашому матеріалі: "Свята на карантині: чому Україна знову не у тренді".

1