Про введення локдауну вирішуватимуть наступного тижня – Арахамія

Стало відомо, що вирішили нардепи на сьогоднішній погоджувальній раді в парламенті
Важливо
Про введення локдауну вирішуватимуть наступного тижня – Арахамія
Давид Арахамія (фото: УНІАН)
28 Листопада 2020, 16:59
читать на русском

У Верховній раді відбулася погоджувальна рада голів депутатських фракцій за участі глави Офісу президента Андрія Єрмака і прем'єр-міністра Дениса Шмигаля.

Про результати перемовин розповів голова депутатської фракції "Слуга народу" Давид Арахамія, передає "Укрінформ".

Зокрема Арахамія (досьє Давида Арахамії) заявив, що Україні вистачає ліжко-місць, і поки немає жодних передумов для негайного введення локдауну.

Щодо локдауну - пан Шмигаль (досьє Дениса Шмигаля) повідомив, що є розрахунки епідеміологів стосовно того, що аби локдаун працював, потрібно часу від 15 днів мінімум до 3 тижнів, щоб був відчутний ефект. Але станом на зараз у нас достатньо ліжко-місць, і немає зараз жодних передумов для негайного введення локдауну. Ще раз ми почули гарантії, що парламент буде знати про дату локдауну за 7 днів до того, як його будуть вводити, - сказав Арахамія.

Крім того, за словами глави фракції, наступного тижня депутати заслухають доповідь глави МОЗ Максима Степанова (досьє Максима Степанова) про карантин вихідного дня.

Будемо робити ретроспективний аналіз цієї ініціативи. Якщо не спрацювало – будемо корегувати, - уточнив нардеп.

Водночас нардеп від "Голосу" Ярослав Железняк у своєму телеграм-каналі розповів, що під час обговорення порушили питання ведення локдауну на новорічні та різдвяні свята і що рано чи пізно його введуть "без варіантів".

Є базовий сценарій, проте все залежить від кількості хворих. Питання чутливе, тому конкретні дати нехай озвучують в Кабміні. Однак виглядає так, що тут без варіантів, - написав Железняк.

Також під час наради погодили законопроєкт щодо призначення голови НАБУ. Консультації щодо законопроєкту про Конституційний суд України (КСУ) продовжаться.

Дату голосування за повернення електронного декларування визначать після того, як законопроєкт погодить комітет.

Наступного тижня повинні якусь компромісну версію щодо повернення електронного декларування, - сказав Арахамія.

Він також підтвердив плани Ради ухвалити закон про держбюджет на 2021 рік наприкінці наступного тижня або через тиждень на позачерговому засіданні.

Читайте також

Нагадаємо, що 26 листопада, міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що вводити локдаун на території всієї країни потрібно вже за 7-10 днів.

Більше читайте про бізнес під час карантину у нашому матеріалі: Чи переживе бізнес нові локдауни: Зеленський вирішив допомогти грошима.

Також читайте наш матеріал про можливе введення повного локдауну на зимові святаСвята на карантині: чому Україна знову не у тренді.

1