Уряд виділить майже 1,5 млрд грн на компенсацію електроопалення

Уряд уже підготував проєкт відповідного рішення
Уряд виділить майже 1,5 млрд грн на компенсацію електроопалення
Електроенергія (фото: Pexels)
24 Січня 2021, 09:35
читать на русском
Уряд виділить майже 1,5 млрд грн на компенсацію різниці у тарифах тим домогосподарствам, які використовують електроопалення.

Про це в ефірі "Свободи слова Савіка Шустера" сказав т.в.о. міністра енергетики Юрій Вітренко.

Ми захистимо людей монетизованими субсидіями. Ми дамо їм гроші, щоб ніхто не платив більше, ніж вони платили б за старим тарифом. Це буде на час карантину, поки ми не напрацюємо системне рішення, - наголосив Вітренко.

За його словами, Міністерство енергетики та Міністерство соціальної політики уже підготували спільний проєкт відповідного рішення. Споживачам не потрібно буде звертатися за такою субсидією, а виплачуватимуть її всім, хто користується електроопаленням.

Читайте також

Там є конкретні механізми, як ми покриємо різницю. З держбюджету виділять близько 1,5 млрд грн, які ми направимо на те, щоб люди за електроопалення не платили більше протягом січня, лютого і березня, - відзначив Вітренко.

Нагадаємо, що 20 січня уряд вирішив, що не підвищуватиме тарифи на тепло і гарячу воду в Україні. Про це буде підписано відповідний меморандум, який підпишуть між урядом, АМУ та представниками парламенту про алгоритм виведення сфери теплопостачання з кризової ситуації, спричиненої коливанням ціни на газ.

1