Уряд завершує роботу над проєктом державного бюджету на 2021 рік - Мокан

До кінця тижня Кабмін подасть проєкт бюджету-2021 до ВР
Уряд завершує роботу над проєктом державного бюджету на 2021 рік - Мокан
Василь Мокан Фото: facebook.com
19 Листопада 2020, 09:05
читать на русском

Кабінет міністрів завершує роботу над проєктом державного бюджету на 2021 рік. Про це заявив представник Кабінету міністрів у Верховній Раді Василь Мокан під час ефіру на телеканалі "Україна 24".

За словами політика, уряд подасть до Верховної Ради проєкт державного бюджету на 2021 рік до кінця цього тижня.

Міністр фінансів протягом дня, до та після засідання уряду, комунікує з МВФ з приводу проєкту бюджету. І до кінця цього тижня уряд планує подати його до другого читання у ВР, - сказав Мокан.

Він також зазначив, що уряд веде активні перемовини щодо проєкту державного бюджету з Міжнародним валютним фондом.

Читайте також

Окрім того, за словами політика, з МВФ треба узгодити ще й питання незалежності Національного банку та антикорупційних законопроєктів.

Зараз, окрім бюджету, буде гостро стояти питання антикорупційної інфраструктури та незалежності Національного банку. Це фактично три глобальних питання, які треба буде погодити з МВФ, запропонувати алгоритм розв'язання цих питань, запропонувати проєкти документів і ухвалити бюджет, і виходити на конструктив з приводу отримання траншу, - сказав Мокан.

Нагадаємо, 5 листопада народні депутати ухвалили за основу законопроєкт про державний бюджет-2021 у першому читанні.

Голова Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики, народний депутат України Данило Гетманцев повідомив, що Рада не вкладається у встановлені Бюджетним кодексом терміни розгляду проєкту державного бюджету на 2021 рік.

1