Уряд змінив програму "Доступні кредити 5-7-9%"

Кабмін вирішив лібералізувати умови кредитів
Головне
Уряд змінив програму "Доступні кредити 5-7-9%"
Документи, чиновники Фото Oleg Magni: Pexels
29 Грудня 2020, 12:34
читать на русском

Кабмін схвалив зміни до державної програми "Доступні кредити 5-7-9%" для підтримки малого та середнього бізнесу в умовах карантину.

Як повідомляє Міністерство фінансів України, у програмі запропоновано низку заходів, направлених на додаткову підтримку малого та середнього бізнесу в умовах карантину.

У Мінфіні стверджують, що зміни внесли через урядове рішення про додаткове посилення протиепідемічних заходів, зокрема у січні 2021 року.

Доповнена програма передбачає заходи, які є універсальним та дієвим механізмом кредитування мікро- та малого бізнесу з фінансовою державною підтримкою суб’єктам підприємництва незалежно від сфери їх діяльності, - кажуть у міністерстві.

Читайте також

Внесено наступні зміни до державної програми "Доступні кредити 5-7-9%" :

  • програма поширюється на суб’єктів середнього підприємництва річний дохід до 20 млн євро;
  • лібералізуються умови кредитів (детальніше);
  • пом’якшуються умови для рефінансування кредитів у частині забезпечення збереження фонду оплати праці;
  • для кредитів на фінансування оборотного капіталу встановлюється компенсація процентів.

У Мінфіні повідомили, що станом на 28 грудня кількість заявок на участь у цій програмі вже склала 58374 на загальну суму 69 млрд грн. Всього за весь період дії програми підписано 7158 кредитних договорів на загальну суму 16,5 млрд гривень.

Раніше повідомлялося, що від моменту старту програми "Доступні кредити 5-7-9%" уповноважені банки вже видали 6599 позик на загальну суму в 15,295 мільярда гривень.

1