Успішна країна у складі ЄС: українці розповіли, яким вони бачать майбутнє держави

В українців є сформований позитивний образ майбутнього України
Головне
Успішна країна у складі ЄС: українці розповіли, яким вони бачать майбутнє держави
Українці, прапори України Фото: https://t.me/SlugaNarodu_Official
7 Листопада 2022, 17:31
читать на русском

У жовтні 2022 року 88% українців вважають, що через 10 років Україна буде успішною країною у складі ЄС. При цьому серед них 63% повністю поділяють такий погляд, а скоріше погоджуються - 26%.

Про це свідчать результати опитування КМІС.

Натомість лише 5% респондентів мають песимістичні очікування, що через 10 років Україна буде спустошеною країною з відтоком людей.

Респондентам, які оптимістично бачать майбутнє України через 10 років, ставилося додаткове запитання, а чи готові вони терпіти матеріальні труднощі протягом 3-5 років для досягнення в майбутньому позитивного результату.

Серед таких респондентів-оптимістів 96% готові терпіти матеріальні труднощі 3-5 років, якщо в результаті Україна стане квітучою країною і членом Європейського Союзу.

Як зазначив заступник директора КМІС Антон Грушецький, соціологи чують від західних журналістів та експертів питання, а що ж саме допомагає українцям триматися в умовах нещадного терору Росією і не вимагати при цьому від власної влади переговорів з Росією для припинення бойових дій.

При цьому часто це дійсно щире здивування західних спостерігачів щодо стійкості українців у продовженні збройного опору, - сказав він.

За його словами, результати цього опитування почасти проливають світло на це питання.

Так, у українців є сформований позитивний образ майбутнього України. І що важливо, що ця мрія більшості - успішна Україна у сім’ї європейських народів - вважається цілком досяжною і вартою трагічних "інвестицій" сьогодення. Сьогоднішня стійкість - на фронті та у цивільному житті - трансформується у винагороду для себе та нащадків у майбутньому. Це допомагає "тримати стрій" та методично рухатися до реалізації мрії, - додав він.

Нагадаємо, за даними КМІС більшість українців висловилась за приєднання України до ЄС та НАТО. Прагнення до демократії об'єднало рекордну кількість українців. У КМІС зазначили, що наразі українці демонструють сильну і єдину підтримку інтеграції в Європейський Союз та НАТО: 92 відсотки хочуть, щоб Україна приєдналася до ЄС і 79 відсотків хочуть, щоб Україна приєдналась до НАТО.У КМІС зазначили, що наразі українці демонструють сильну і єдину підтримку інтеграції в Європейський Союз та НАТО: 92 відсотки хочуть, щоб Україна приєдналася до ЄС і 79 відсотків хочуть, щоб Україна приєдналась до НАТО.

Читайте також

1