В Афганістані оголосили жалобу за жертвами атаки в університеті

Внаслідок теракту у Кабулі загинули 19 осіб
В Афганістані оголосили жалобу за жертвами атаки в університеті
Вибух в Афганістані Фото: @NorbartElakes
3 Листопада 2020, 09:42
читать на русском

Бойовики терористичного угрупування ІДІЛ напали на будівлю Кабульського університету в Афганістані. В результаті нападу загинули 19 осіб.

3 листопада в Афганістані оголосили день жалоби за жертвами атаки в університеті.

Читайте також

Як повідомляє афганський телеканал TOLOnews, у результаті атаки групи терористів на юридичний факультет Кабульського університету загинули, за даними МВС країни, 19 осіб, понад 20 отримали поранення.

Відповідальність за атаку на університет взяло на себе терористичне угрупування "Ісламська держава Іраку та Леванту".

Нагадаємо, теракт стався у понеділок, 2 листопада. Силовики визначили, що троє чоловіків увійшли до університетського комплексу і перейшли до навчального центру на юридичному факультеті, який, мабуть, був їх основною мішенню. Юридичний факультет знаходився біля східних воріт університету, звідки зловмисники увійшли.

За інформацією очевидців, терористи увійшли в навчальні класи та відкрили вогонь по студентам та викладачам юридичного факультету.

Афганські лідери та іноземні дипломати широко засудили теракт як жахливий та нелюдський.

Читайте також

Зазначається, що це був другий напад на навчальні заклади за останні 10 днів. Тиждень тому в результаті теракту смертника біля репетиторського центру загинуло понад 30 людей, більшість з яких були студентами.

Нагадаємо, що в Афганістані 18 жовтня стався вибух автомобіля неподалік поліцейської дільниці, внаслідок якого загинули щонайменше 12 осіб.