В Європі та Бразилії затримали наркобаронів, які заробляли понад 200 мільйонів за рік

Поліція також арештувала майно злочинців
В Європі та Бразилії затримали наркобаронів, які заробляли понад 200 мільйонів за рік
Кокаїн (фото з відкритих джерел)
28 Листопада 2020, 19:00
читать на русском

Поліція країн Європи, Азії та Південної Америки провела масштабну спецоперацію проти наркокартелю, який діє в Європі, Азії та Бразилії.

Про це пише видання DW.

За повідомленням представників Європолу (організації, яка координує роботу поліції країн-членів Євросоюзу), в операції взяли участь майже тисячу співробітників поліції. Затримано 45 осіб, проведено обшуки за 180 адресами.

За підсумками обшуків, проведених у Бразилії, поліція арештувала приватних 37 літаків і 160 об’єктів нерухомості. Крім того, у Бразилії, Бельгії та Іспанії у злочинців конфіскували 37 розкішних автомобілів, а в Португалії — 12 млн євро готівкою.

За оцінкою Європолу, наркокартель щороку ввозить до Європи морем як мінімум 45 тонн кокаїну. За пів року ця кримінальна організація заробляє близько 100 млн євро, зазначили в Європолі.

Читайте також

Нагадаємо, 7 листопада у бельгійському порту Антверпен знайшли рекордну партію кокаїну – 11,5 тонн. Це найбільша кількість наркотиків, яку знаходили правоохоронці в усьому світі. Партія кокаїну припливла на судні із Гаяни та була затримана після прибуття в порт Антверпена. У поліції зазначають, що вартість знахідки на чорному ринку перевищує 900 млн євро.

Наркотики належали організованому злочинному угрупованню, яке очолював 77-річний ветеран поліції, колишній начальник відділку боротьби з наркотиками. Він давав злочинцям детальні інструкції, як оминати поліцейські бар’єри під час доставлення наркотиків до Європи.