В Євросоюзі з 1 березня діятимуть нові правила для туристів під час пандемії COVID-19

До дітей віком до шести років карантинні обмеження не застосовуватимуться
В Євросоюзі з 1 березня діятимуть нові правила для туристів під час пандемії COVID-19
Туризм, подорож (фото: Pexels)
22 Лютого 2022, 20:19
читать на русском

Від 1 березня 2022 року туристичні поїздки будуть дозволені людям, які отримали повний курс щеплень схваленою в ЄС або ВООЗ вакциною, після ревакцинації або одужання.

Про це повідомляється на сайті Ради ЄС.

Рада ЄС 22 лютого ухвалила оновлені рекомендації щодо тимчасових обмежень на несуттєві подорожі до ЄС. Ці додатки представлені у відповідь на розвиток пандемії, збільшення обсягів охоплення вакцинацією та бустерними дозами вакцини, а також у зв’язку із збільшенням кількості країн, які видають сертифікати, еквівалентні до цифрових COVID-сертифікатів ЄС, - йдеться в заяві.

Згідно з новою затвердженою рекомендацією, карантинні обмеження мають застосовуватися з урахуванням ситуації з COVID в кожній з третіх країн та зважаючи на особистий статус кожної людини. Це означає, що статус вакцинації, або одужання мандрівника від COVID-19, підтверджений чинним цифровим сертифікатом ЄС щодо COVID, має бути рекомендацією для країн - членів ЄС дозволити подорожі для тих людей.

Водночас для певних категорій до таких мандрівників може висуватися вимога пройти додаткове ПЛР-тестування перед поїздкою. Нова рекомендація почне діяти від 1 березня 2022 року.

Термін чинності цифрових COVID-сертифікатів – від 14 днів після щеплення і до 270 днів після основного курсу вакцинації або до моменту отримання бустерного щеплення.

Для людей, які одужали від COVID-19, "несуттєві" подорожі будуть дозволені впродовж 180 днів після одужання.

Дітям віком від 6 до 18 років, які відповідають умовам, встановленим для дорослих, мають бути дозволені подорожі. Усім іншим дітям цього віку слід дозволити подорожувати з негативним ПЛР-тестом зробленим не раніше, ніж за 72 години до відправлення. Країни-члени можуть вимагати додаткового тестування після прибуття, а також карантину або ізоляції.

До дітей віком до 6 років не повинні застосовуватися жодні тести або додаткові вимоги.

Нагадаємо, з 1 лютого В Європейському Союзі змінили рекомендацію для подорожей в умовах пандемії коронавірусу. Відповідно до нових правил, пов'язані із COVID-19 заходи мають застосовуватися з урахуванням статусу особи замість ситуації на регіональному рівні, за виключенням районів, де вірус розповсюджується на дуже високому рівні.

Читайте також

1