В Індії згоріла лікарня: загинули десять немовлят - відео

Ще семеро малюків вдалося врятувати
В Індії згоріла лікарня: загинули десять немовлят - відео
Немовля (Фото: Pixabay)
9 Січня 2021, 11:00
читать на русском

В одній з індійських лікарень у місті Бхандарі сталася сильна пожежа, в результаті якої загинуло десять немовлят.

Про це повідомила агенція Anadolu.

Як розповів хірург міської лікарні Прамод Хандате в ніч на суботу, 9 січня, у відділенні по догляду за новонародженими спалахнула пожежа.

Пожежу помітила чергова медсестра. Жінка негайно проінформувала про подію співробітників лікарні, які викликали пожежників.

У результаті до іншої лікарні було госпіталізовано 17 немовлят. Врятувати життя вдалося тільки семи з них. Десять дітей загинули від отруєння чадним газом. Вік загиблих немовлят - від одного до трьох місяців.

Причина загоряння наразі встановлюється.

Влада Індії висловила свої співчуття батькам загиблих дітей. Крім того, вона пообіцяла надати родичам фінансову допомогу.

Також влада доручила перевірити безпеку дитячих відділень у всіх лікарнях регіону.

Це вже не перша пожежа у дитячих відділеннях індійських лікарень. У 2017 році в одному з медзакладів в результаті пожежі загинули 63 дитини, у тому числі новонароджені. Тоді причиною пожежі стали перебої з подачею кисню в дитячих палатах.

Читайте також

Нагадаємо, вчора в італійському місті Неаполь біля госпіталю, в якому лікують хворих на коронавірус, прогримів потужний вибух. Лише дивом від вибуху ніхто не постраждав, але госпіталь довелося евакуювати, у будівлі немає світла і води.

Попередньо вибух трапився під землею, де пролягають газові і кисневі труби. Причини надзвичайної події поки невідомі, обставини інциденту розслідує поліція.

1