В Іраку терорист-смертник підірвав ринок: 30 людей загинуло, 60 поранені - фото

Під час теракту використали саморобну вибухівку місцевого виробництва
В Іраку терорист-смертник підірвав ринок: 30 людей загинуло, 60 поранені - фото
Вибух в Багдаді фото: АР
20 Липня 2021, 11:32
читать на русском

Увечері в понеділок, 19 липня, на багатолюдному ринку в Багдаді терорист влаштував один з найбільших терористичних актів. В результаті вибуху 30 людей загинули, близько 60 — дістали поранення.

Про це повідомляють Al Jazeera, The Associated Press та Al Arabiya.

Зазначається, що вибух стався на ринку в східному районі іракської столиці Мадінат-Садр напередодні одного з головних свят мусульман — Курбан-байраму, який випадає на 20-22 липня.

Вибух в Багдаді фото: АР

У Міністерстві внутрішніх справ заявили, що під час теракту використали саморобну вибухівку місцевого виробництва. Зокрема, терорист-смертник закріпив її на пояс на своєму тілі.

Вогонь знищив декілька крамниць і забрав життя щонайменше 30 людей, серед яких є діти. Проте, за даними медиків, число загиблих може зрости, оскільки деякі поранені перебувають у критичному стані.

Вибух в Багдаді фото: АР

Іракські військові повідомили, що прем'єр-міністр країни Мустафа аль-Казимі наказав заарештувати командира полку федеральної поліції, який відповідав за порядок на ринку, та провести термінове розслідування.

Крім цього, відповідальність за теракт поки не взяло на себе жодне угруповання.

Нагадаємо, що 21 січня у центрі Багдада відбувся подвійний теракт на ринку. Два терористи-смертники підірвали себе, коли їх переслідували сили безпеки в столичному районі Баб-ель-Шарджі.

Читайте також

1