Міжнародна коаліція накрила Ірак авіацією: загинули бійці ІДІЛу

Напередодні терористи посилили атаки на сили безпеки та мирне населення
Міжнародна коаліція накрила Ірак авіацією: загинули бійці ІДІЛу
Бойовики “Ісламської держави” (ІДІЛ)
7 Грудня 2020, 09:57
читать на русском

Авіація коаліції під проводом США здійснила авіаудари по схованках екстремістської групи бойовиків "Ісламська держава" в провінції Салагудін на півночі Багдаду, у результаті чого п'ять бойовиків ІД загинули.

Про це повідомив Xinhua.net.

На підставі прохання Іракського командного командування операцій (JOC), міжнародна авіація підірвала фруктовий сад поблизу міста Ятріб, що знаходиться приблизно в 80 км на північ від столиці Іраку Багдаду, знищивши криївки та вбивши п'ять бойовиків.

Поліціянт Мохаммед аль-Базі з провінції Салагудін заявив, що авіаудари здійснили пізно ввечері в суботу 6 грудня. За його словами, ціллю були схованки ІД у двох селах поблизу Ятріба.

Одним із п'яти вбитих був Валід аль-Карні, місцевий лідер ІД в цьому районі.

Читайте також

Повітряні удари відбулися, коли екстремістські бойовики ІД посилили атаки на сили безпеки та мирне населення в колишніх сунітських провінціях, підконтрольних ІД, в результаті чого загинули десятки людей.

Ситуація з безпекою в Іраку покращується з того часу, як іракські сили безпеки повністю перемогли бойовиків ІД по всій країні наприкінці 2017 року.

Однак кількість членів ІД відтоді зменшувалась в міських районах або пустелях та суворих районах, здійснюючи часті партизанські напади на сили безпеки та цивільне населення.

Нагадаємо, що Україна розглядає можливість відряджання військових для приєднання до очолюваної Францією антиджихадистської оперативної групи "Такуба" в регіон Сахель на південь від Сахари.

1