В Іспанії безкоштовний проїзд потягами продовжили на весь 2023 рік

Акцію вирішили продовжити через позитивні тенденції економії палива та загруженості доріг
В Іспанії безкоштовний проїзд потягами продовжили на весь 2023 рік
Залізниця, потяг Фото https://t.me/UkrzalInfo
18 Жовтня 2022, 21:43
читать на русском

Іспанський уряд вирішив продовжити акцію на поїздки потягами по країні. Безплатно користуватися залізницею Іспанії можна буде впродовж усього 2023 року.

Про це повідомляє The Independent

Про продовження терміну дії безкоштовних проїзних на потяги до кінця 2023 року повідомив іспанський міністр фінансів Марія Хесус Монтеро. Акція поширюється на поїзди Cercanías, Rodalies та поїзди середнього прямування.

За задумом іспанського уряду, ця акція повинна була тривати лише чотири місяці – з 1 вересня до 31 грудня. Однак такий крок запровадили як "частину національного плану боротьби із соціально-економічними наслідками війни в Україні", щоб людям було дешевше добиратися на роботу та навчання.

І уже помітні разюче позитивні тенденції. Поїздки у поїздах Cercanías та Rodalies за тридцять днів зросли на 24% порівняно з вереснем 2021 року, а у поїздах середньої дальності – на 40%. По суті, вже спостерігаються зміни мобільності: громадяни відмовляються від власних автомобілів на користь громадського транспорту. Економія палива у перший місяць також була значною – було спожито на 118 мільйонів літрів бензину менше.

Тому безкоштовний проїзд в потягах Іспанії продовжиться ще на рік. Уряд Іспанії розраховує до 2023 року видати ще 2 мільйони проїзних на поїзди Cercanías, Rodalies та поїзди середнього прямування.

Нагадаємо, українці в ЄС можуть без іспитів отримати тимчасове посвідчення водія.

Читайте також

1