В Італії розпочнеться найбільший суд над мафією: 355 обвинувачених

Судовий процес націлений тільки на одну групу - сім'ю Манкузо та її філії
В Італії розпочнеться найбільший суд над мафією: 355 обвинувачених
Італійська мафія Коза ностра (фото: з відкритих джерел)
11 Січня 2021, 20:53
читать на русском

В Італії розпочнеться найбільший судовий процес за останні 30 років над мафією, у якому перед судом постануть 355 членів італійської злочинного угрупування "Ндрангета".

Про це повідомляє The Local.

У процесі з участю 355 обвинувачених, понад 900 свідків і 400 адвокатів також будуть присутні безпрецедентні 58 державних свідків, готових порушити кодекс мовчання, і розкрити секрети клану.

Судовий процес націлений тільки на одну групу - сім'ю Манкузо та її філії, - йдеться у повідомленні.

Під час недавнього слухання знадобилося три години, щоб просто прочитати імена підсудних, серед яких бос Луїджі Манкузо, "дядько", який провів майже 20 років у в'язниці, перш ніж піти в підпілля - і десятки інших з такими прізвиськами, як Вовк, Фатти, Солодка, Блондинка і Винжец.

Читайте також

В суді обвинувачення представляє відомий прокурор Італії по боротьбі з мафією Нікола Граттер, який живе під охороною поліції понад 30 років.

Зазначається, що судовий процес проходитиме в спеціально обладнаному приміщенні в Калабрії.

Звинувачення включають участь у мафіозних групах, вбивство та замах на вбивство, незаконний обіг наркотиків, здирництво, лихварство, розголошення службових таємниць, зловживання службовим становищем, зберігання вкрадених товарів та відмивання грошей.

Нагадаємо, що наприкінці листопада суд в італійському місті Барі ухвалив обвинувальні вироки 25 членам апулійської мафії.