Мафіозі намагатимуться зірвати розповсюдження вакцини від коронавірусу – Інтерпол

Мафія продаватиме вакцину на чорному ринку за великі гроші
Мафіозі намагатимуться зірвати розповсюдження вакцини від коронавірусу – Інтерпол
Вакцина (фото: pexels)
7 Грудня 2020, 21:50
читать на русском

Інтерпол заявив, що мафіозні угруповання намагатимуться зірвати розповсюдження вакцини від коронавірусу, продаючи її на чорному ринку.

Про це йдеться у зверненні Інтерполу.

Інтерпол попередив 194 країни-члени організації про підвищену готовність щодо мереж організованої злочинності, які намагаються отримати вакцину.

Мафіозі можуть проникати в ланцюги постачання. Можуть почастішати випадки продажу підробних вакцин і тестів через подальше відновлення міжнародних поїздок. Злочинці також намагатимуться обманювати населення з допомогою підроблених вебсайтів та фальшивих методів лікування, які можуть нашкодити здоров’ю та навіть життю, — заявив генеральний секретар Інтерполу Юрген Сток.

Читайте також

Раніше Інтерпол вже попереджав, про можливі ризики продажу вакцин від Covid-19 на чорному ринку. На думку організації,  поліція має бути максимально підготовленою та готуватися до потенційних загроз уже зараз.

Високий попит у поєднанні з обмеженою пропозицією зробить вакцини проти COVID-19 еквівалентом рідкого золота для мереж організованої злочинності, щойно вони стануть доступними, — наголосив Сток.

Організація також проаналізувала три тисячі вебсайтів, які пов’язані з інтернет-аптеками, що можуть незаконно продавати ліки та медичні вироби. З них 1,7 тисячі, тобто понад половина, містять фішинг і спам. У Інтерполі також зауважили, що через масовий перехід бізнесу з офісів у онлайн кількість кіберзагроз суттєво зросла. Зокрема, зафіксовані випадки, коли людей арештовували за фейковий продаж масок, яких насправді не було.

Читайте також

Нагадаємо, що сьогодні, 7 грудня, президент України Володимир Зеленський розповів про алгоритм підготовки до масової вакцинації від Covid-19. За його словами, держава має визначитися, хто буде вакцинуватися першим.

1