В Україні ліки й вакцини від COVID-19 реєструватимуть за п`ять днів

Відповідний законопроєкт підтримало 270 депутатів
Важливо
В Україні ліки й вакцини від COVID-19 реєструватимуть за п`ять днів
Вакцина (фото: Fenway Health)
4 Грудня 2020, 16:36
читать на русском

Верховна Рада України ухвалила законопроєкт №4314, який скорочує терміни затвердження клінічних випробувань і реєстрації вакцин та ліків проти коронавірусної інфекції.

Про це йдеться на порталі Верховної Ради України.

Проєкт закону розроблений з метою створення умов для забезпечення доступу населення України до безпечних, якісних та ефективних вакцин проти COVID-19, – ідеться в пояснювальній записці.

Законопроєкт скоротив терміни затвердження протоколів клінічних випробувань лікарських засобів для лікування COVID-19 до п'яти днів.

Проєкт закону пришвидшить клінічні випробування та реєстрацію інших медичних імунобіологічних препаратів для профілактики коронавірусу.

Читайте також

Нагадаємо, в Україні досі не можуть зареєструвати лікарський засіб "Ремдесивір", який закупили для лікування хворих на коронавірус. Всього на закупку "Ремдесивіру" Україна витратить понад 19 млн грн (687 грн за флакон). Першу партію із 14 тисяч флаконів уже отримано і розподілено по регіонах, залежно від кількості хворих.

Тим часом Всесвітня організація охорони здоров'я не рекомендує лікувати COVID-19 противірусним препаратом "Ремдесивір" незалежно від тяжкості стану хворого. Нині немає доказів того, що препарат знижує смертність або необхідність проведення вентиляції легенів, покращує виживаність і інші показники у хворих.

1