В Івано-Франківській області на дільниці затримали спостерігача з ножем

На місце виїхала слідчо-оперативна група
В Івано-Франківській області на дільниці затримали спостерігача з ножем
Спостерігач з ножем (фото: kurs.if.ua)
25 Жовтня 2020, 16:04
читать на русском

В Івано-Франківській області в селі Горохолин Ліс Богородчанського району поліція затримала спостерігача, який мав при собі ніж. Випадок стався на виборчій дільниці № 260012.

Про це повідомила речниця обласної поліції Христина Максимчак, передає Суспільне.

На лінію 102 надійшло повідомлення, що на дільниці спостерігач від однієї з партій має кобуру. В ній, ймовірно, був ніж, - повідомила речниця.

Читайте також

Зазначено, що на місце виїхала слідчо-оперативна група. Наразі триває перевірка, опісля правоохоронці нададуть кваліфікацію правопорушенню.

Нагадаємо, що генеральний директор КВУ Олексій Кошель заявив, що під час проведення голосування на місцевих виборах спостерігачі від Комітету виборців України зафіксували 5 основних проблем. Перше - це порушення протиепідеміологічних заходів у день голосування. Інше порушення - це недопуск спостерігачів на окремі виборчі дільниці. Зокрема зафіксовано 4 факти недопуску спостерігачів КВУ.

Серед проблем називається і невчасне відкриття виборчих дільниць, як завчасне, так і з запізненням.

Крім того, Комітет виборців України фіксує низку порушень, пов`язаних з президентським опитуванням, що проводиться паралельно з місцевими виборами, і яке має відбуватися за межами виборчих дільниць. Зокрема, є окремі факти псування анкет при проведенні опитування.