В Івано-Франківській області чиновники хотіли роздерибанити понад 45 млн повеневих коштів

Чиновники вносили до списків об`єктів, які потребують ремонту, недостовірну інформацію
В Івано-Франківській області чиновники хотіли роздерибанити понад 45 млн повеневих коштів
Ілюстративне фото
11 Листопада 2020, 17:06
читать на русском

СБУ попередила нецільове використання коштів державного бюджету, виділених на ліквідацію наслідків літньої повені, на більше ніж 45 мільйонів гривень.

Про це повідомили на сайті СБУ.

Оперативники встановили, що деякі посадовці органів державної влади і місцевого самоврядування Галицького та Косівського районів вносили недостовірну інформацію до переліку об’єктів, які потребують ремонту та відновлення. У списках, зокрема, зазначалися будівлі та споруди, що не постраждали внаслідок паводку.

Під час перевірки було підтверджено внесення у кошторисні розрахунки вартості товарів, робіт і послуг, які не відносяться до першочергових і не стосуються ліквідації наслідків повені.

Для уникнення збитків силовики проінформували керівництво Галицької та Косівської райдержадміністрацій про виявлені порушення. Галицька РДА переглянула кошториси і зменшила їх на більше ніж 6,8 млн грн, Косівська РДА – на 39 млн грн.

Триває подальша перевірка використання коштів, виділених на ліквідацію наслідків повені.

Читайте також

Нагадаємо, Служба безпеки України викрила масштабну схему привласнення бюджетних коштів під час капітального ремонту лікарень та шкіл у Кремінському районі Луганської області. Точна сума збитків, завданих бюджету, встановлюється.