В Івано-Франківській області під час випускного вечора отруїлось 11 людей

Перші ознаки захворювання з'явились одразу після закінчення свята
В Івано-Франківській області під час випускного вечора отруїлось 11 людей
Лікарняний (фото: Pexels)
23 Червня 2021, 17:08
читать на русском

В Івано-Франківській області під час випускного отруїлися 11 людей, з яких шестеро - підлітки.

Про це повідомила пресслужба Центру громадського здоров'я МОЗ України.

За повідомленням від Івано-Франківського обласного центру контролю та профілактики хвороб у регіоні зареєстрували груповий осередок гострої кишкової інфекції, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що захворіли 11 людей, з них 6 підлітків, які святкували випускний вечір у відпочинковому готельно-ресторанному комплексі.

Вночі після випускного у потерпілих з'явились перші ознаки захворювання - нудота, блювота, температура. Серед скарг загальна слабкість, підвищення температури тіла до 38–39 С, пронос, нудота, блювота, болі в животі.

Постраждалі звернулися до лікаря, а потім їх госпіталізували до місцевої лікарні. Стан хворих — задовільний, середнього ступеня важкості.

За фактом отруєння розпочато епідеміологічне розслідування. Обстежено 24 людини — 11 захворілих, 4 працівників закладу, 9 контактних осіб.

Проведено 33 бактеріологічні обстеження на патогенну флору об’єктів довкілля у вогнищі, у тому числі харчових продуктів, змивів, питної води. Джерело збудника інфекції та основна причина спалаху — встановлюється, - додали у пресслужбі ЦГЗ.

Продовжується епідрозслідування осередку за місцем виникнення спалаху та осередків за місцем проживання захворілих.

Нагадаємо, 17 червня стало відомо, що у Харкові понад 30 людей отруїлися після вживання суші та інших японських страв в мережі ресторанів  “Якіторія” та “Мафія”. Держпродспоживслужба наполегливо рекомендувала ресторанам, в яких отруїлися люди, до кінця розслідування закритися. Згодом число потерпілих збільшилося до 83 осіб.

Читайте також

1