В Ізраїлі планують вакцинувати проти коронавірусу немовлят від шести місяців

Наразі у Pfizer проводять клінічні випробування
В Ізраїлі планують вакцинувати проти коронавірусу немовлят від шести місяців
Немовля (Фото: Pixabay)
14 Січня 2022, 05:00
читать на русском

В Ізраїлі від квітня планують почати щеплювати проти коронавірусу немовлят від шести місяців. Наразі ж вакцини доступні для всіх віком від п'яти років.

Про це повідомляє The Times of Israel.

Зараз в Ізраїлі вакцини доступні для всіх віком від п'яти років. Я вважаю, що до квітня вакцинацію буде розширено на будь-який вік від шести місяців, - сказав директор з міжнародних відносин Міністерства охорони здоров'я Ашер Шалмон.

Радник уряду з коронавірусу професор, епідеміолог Надав Давидович пояснив, що батьки не повинні втрачати пильності і хоч діти часто хворіють менше, аніж дорослі, але вони можуть мати PIMS (дитячий запальний мультисистемний синдром, внаслідок COVID-19) і тривалий перебіг хвороби.

За його словами, штам "Омікрон" значно заразніший серед дітей, особливо у порівнянні з первинною формою вірусу. Тому Ізраїль у майбутньому планує внести щеплення від коронавірусу до графіка вакцинації для дітей.

Наразі у Pfizer проводять клінічні випробування, щоб знизити вік для застосування вакцини, зокрема до шести місяців. Минулого місяця спеціалісти заявили про "сприятливий профіль безпеки", яку продемонструвала вакцина під час випробувань на дітях зазначеного віку.

Своєю чергою Pfizer випробовує схему введення трьох міні доз для дітей віком до 5 років, після того, як з'ясувалося, що введення двох звичайних доз викликає сильну реакцію в дітей до двох років.

Нагадаємо, що перший у світі випадок одночасного захворювання на коронавірус та грип, що отримав назву "флурон", зареєстрований в Ізраїлі.

Читайте також

1