В Києві знесли історичний будинок Барбана - фото, відео

О 5 ранку 30 тітушок знищили будівлю
Важливо
В Києві знесли історичний будинок Барбана - фото, відео
Садиба Барбана фото: .facebook.com/oleksandr.tkachenko
20 Серпня 2021, 12:44
читать на русском
У Києві зранку 20 серпня на вулиці Обсерваторній, 6, знесли історичну садибу Барбана.

Про це повідомили активісти Олег Симороз та Аліна Михайлова у Facebook.

Попри обіцянки Шевченківської поліції про зупинення будівельних робіт на вул. Обсерваторній, 6, забудовник вночі о 5 ранку під прикриттям 30 тітушок загнав будівельну техніку та знищив будинок Барбана кінця ХІХ ст, - написав Симороз .

Тим часом міністр культури Олександр Ткаченко повідомив у Facebook, що історичний будинок кінця ХІХ сторіччя, садиба Барбана, розташований поблизу Львівської площі в Києві, не був пам’яткою ані національного, ані місцевого значення.

Напередодні святкування Дня Незалежності, в європейській столиці, вночі, як злодії, невідомі молодики будівельною технікою зносять історичний будинок кінця ХІХ сторіччя. Прекрасно знаючи про заборону будь-яких робіт, про припис Міністерства культури та інформаційної політики про заборону будівництва. Все це було проігноровано. На жаль, це не пам’ятка ні національного, ні місцевого значнння, а отже апеляцію МКІП подати не в змозі, - написав він.

Нагадаємо, що раніше Міністерство культури та інформаційної політики стверджувало, що вичерпало всі механізми впливу на ситуацію із забудовою садиб Барбана та Осипа Родіна у Києві. Столиця через бездіяльність влади втрачає кілька пам'яток архітектури.

Місцеві мешканці 18 серпня вийшли на протест щодо забудови, проте їх почала затримувати поліція. Вони зранку перекрили дорогу на вулиці Обсерваторній.

Місцеві перекрили заїзд і тримають оборону. На місці невідомі люди в спортивних костюмах, вже були сутички. Серед місцевих є постраждалі, - написав Симороз.

Довідково. Особняк Барбана — історичний одноповерховий будинок, був зведений наприкінці ХІХ ст.

Читайте також

1