В Києві зроблять комфортабельні маршрутки за європейськими стандартами

У них буде не менше 5 спеціальних кнопок зупинки на вимогу
Ексклюзив
В Києві зроблять комфортабельні маршрутки за європейськими стандартами
Маршрутка в Одесі (Фото: Думская)
8 Листопада 2021, 12:24
читать на русском

КМДА оголосила про новий стандарт маршрутних перевезень і змінила умови конкурсу на визначення перевізників на міських маршрутах загального користування.

Про це розповів в інтерв'ю Парламент.ua заступник голови КМДА з питань здійснення самоврядних повноважень Костянтин Усов.

Наша мета – взагалі прибрати маршрутки з міських доріг. Кияни заслуговують на комфортабельний зручний європейський транспорт, - підкреслив він.

За його словами, КМДА висунула конкретні умови:

  • забезпечення більшої доступності автобусів для маломобільних пасажирів та людей з інвалідністю,
  • заборона звукового та візуального забруднення,
  • не менше 5 спеціальних кнопок зупинки на вимогу,
  • дотримання температурного режиму в салоні,
  • обладнання автобусу системами обігріву та додатковим простором для перевезення щонайменше одного інвалідного чи дитячого візка або велосипеда.

В салоні також має бути розміщений інформаційний стенд затвердженого містом зразка. На ньому буде велике фото водія, номер автобуса, а також інша інформація щодо перевізника та контактів для зворотного зв’язку.

Це дасть можливість пасажиру швидше надіслати пропозицію чи скаргу, яку буде опрацьовувати міський контактний центр 15-51 і Служба комунальних перевезень. Також за новими умовами водії повинні бути забезпечені типовим форменним одягом, - додав Усов.

Нагадаємо, паркувальники - поза законом. Вони лише обдурюють та вимагають гроші за паркування, тому в Києві ніхто не повинен вимагати готівку за припарковане авто.

Читайте також

1