У Києві місця на паркомайданчику виставлятимуться на онлайн-аукціон

Участь в аукціоні зможе взяти будь-хто з киян
Ексклюзив
У Києві місця на паркомайданчику виставлятимуться на онлайн-аукціон
Аукціон (Фото: Flicr)
7 Листопада 2021, 18:08
читать на русском

У Києві можна буде забронювати машиномісце, проте якщо в межах одного паркувального майданчика на одне місце буде декілька охочих, то воно виставлятиметься на онлайн-аукціон.

Про це розповів спеціально для Парламент.ua заступник голови КМДА з питань здійснення самоврядних повноважень Костянтин Усов.

Якщо на одне машиномісце в межах одного паркомайданчика надійде більше однієї заявки, воно виставлятиметься на онлайн-аукціон. Участь у ньому зможе взяти будь-хто з киян, хто хоче скористатися послугою передплаченого паркування, - сказав Усов.

За його словами, це буде більше корпоративна послуга для бізнесменів, які не можуть організувати свою економічну діяльність без того, щоб запропонувати відвідувачам можливість стати безпосередньо біля входу.

Усов зазначив, що КМДА не зможе впливати на результати аукціонів, адже вони проводитимуться на незалежних платформах.

При цьому, аби не перетворювати центр на територію тотально заброньованих бізнесом паркомайданчиків, діятиме обмеження на максимальну кількість машиномісць в межах одного майданчика, які можуть бути передані під бронювання. Їх буде не більше 40%, - додав Костянтин Усов.

Нагадаємо, паркувальники - поза законом. Вони лише обдурюють та вимагають гроші за паркування, тому в Києві ніхто не повинен вимагати готівку за припарковане авто.

Читайте також

1