Нова паркувальна політика Києва: хто матиме пільги

У листопаді завершиться процес надання пільг на паркування особам, що внесені до реєстру пільговиків
Ексклюзив
Нова паркувальна політика Києва: хто матиме пільги
Парковка фото: з відкритих джерел
5 Листопада 2021, 12:56
читать на русском

Люди з інвалідністю, ветерани та учасники бойових дій, а також автотранспорт спеціальних та екстрених служб матимуть пільги на паркування в Києві.

Про це розповів спеціально для Парламент.ua заступник голови КМДА з питань здійснення самоврядних повноважень Костянтин Усов.

Відповідно до законодавства України та рішень Київської міської ради, пільги на паркування мають люди з інвалідністю, ветерани та учасники бойових дій, а також автотранспорт спеціальних та екстрених служб, - сказав Костянтин Усов.

За його словами, в листопаді Київ спільно з Міністерством соціальної політики завершить процес автоматизації обміну даними та надання пільг на паркування особам, що внесені до реєстру пільговиків.

Він пояснив, що людям не потрібно буде звертатися додатково до міста, щоб довести своє право на пільгу.

Інспектори з паркування матимуть доступ до електронних реєстрів пільговиків і під час проведення контролю бачитимуть, чи належить цей автомобіль учаснику бойових дій або іншому пільговику, - зазначив Усов.

Костянтин Усов додав, що безкоштовно паркуватимуться автомобілі екстрених служб – швидка, поліція, комунальні аварійні бригади.

Нагадаємо, Київ створює систему перехоплювальних паркінгів. Триває робота над першою чергою – з 12 паркінгів на майже 3,5 тисячі авто. 5 із цих паркінгів уже працюють.

Читайте також

1