В Німеччині канцлерку Меркель змінить лідер Соціал-Демократичної партії Шольц

В країні закінчились переговори про новий уряд
Важливо
В Німеччині канцлерку Меркель змінить лідер Соціал-Демократичної партії Шольц
Олаф Шольц (Фото: DPA)
24 Листопада 2021, 19:55
читать на русском

У Німеччині завершилися коаліційні переговори про новий уряд. Канцлерку Ангелу Меркель змінить лідер Соціал-Демократичної партії (СДПН) Олаф Шольц.

Про це повідомляє Bloomberg.

Зазначається, що в Німеччині створять безпрецедентний альянс, який націлений на оновлення економіки Німеччини коштом боротьби зі зміною клімату і просування цифрових технологій.

Нагадаємо, Ангела Меркель під час традиційного новорічного звернення до мешканців країни розповіла, що більше не балотуватиметься в канцлери Німеччини.

Наприкінці вересня в країні пройшли вибори, де перемогу здобула Соціал-демократична партія Німеччини (СДПН). Вона отримала найбільшу кількість голосів - 25,7%.

Довідково*: Олаф Шольц, 63 роки - виріс в Гамбурзі, де традиційно сильні позиції соціал-демократів. Там отримав юридичну освіту і працював адвокатом. Партійна кар'єра почалася в 1980-ті, коли він був заступником глави Jusos (Jungsozialisten, "Молоді соціалісти"), молодіжної організації СДПН. Пізніше політик був депутатом бундестагу, сенатором в Гамбурзі, а на початку нульових став гравцем команди канцлера Шредера, зайнявши у 2002 році посаду генсека партії. У першому з чотирьох коаліційних урядів Меркель він був міністром праці, потім бургомістром Гамбурга і знову міністром, тепер уже - фінансів, в останньому кабінеті Меркель.

Про Росію Шольц висловлювався рідко. У 90-ті роки контактував з політиками й бізнесменами з Санкт-Петербурга. Влітку 2017, коли Гамбург приймав саміт G20, Шольц бачився з президентом Росії Володимиром Путіним.

В ході виборчої кампанії він позиціював себе як "спадкоємець" Меркель. Перед виборами закликав до "нової східної політики" на рівні Євросоюзу і посилення ролі Організації з безпеки і співпраці в Європі (ОБСЄ).

*За даними Deutsche Welle

Читайте також

1