В Одесі криміналітет працював на ворога та хотів при'єднатись до окупаційної "влади" (відео)

Колаборанти підтримували зв'язок з представниками РФ, "доповідали" їм про ситуацію в регіоні та вступили до лав Тероборони
В Одесі криміналітет працював на ворога та хотів при'єднатись до окупаційної "влади" (відео)
СБУ, Служба безпеки України / Фото: facebook.com/SecurSerUkraine
15 Квітня 2022, 05:03
читать на русском

Росія намагалася використати криміналітет, щоб розхитати ситуацію в Одеській області. СБУ нейтралізувала потужне злочинне угруповання в Одесі, яке пішло на співпрацю з ворогом і хотіло приєднатися до окупаційної "влади", якщо рашисти захоплять місто.

Як розповів речник Служби безпеки України Артем Дехтяренко, було затримано лідерів і членів злочинних угруповань, серед яких відомі у кримінальних колах "Еміль Варшавський" і "Пайзулаєв".

Колаборанти підтримували зв'язок з представниками РФ, "доповідали" їм про ситуацію в регіоні, а також тероризували і залякували місцеве населення.

Деякі члени угруповання записалися до лав Тероборони, щоб збирати інформацію про українських військових на Одещині. Викриті злочинці повинні були "полювати" на правоохоронців і активістів-патріотів, - йдеться у повідомленні.

Всі члени угруповання, які є громадянами України, затримані. Одного з лідерів (який є іноземцем) наразі видворено з України, іншому, який перебуває за кордоном, – заборонено в’їзд.

Нагадаємо, що у той час, як офіційний Кремль відкидає будь-які звинувачення у звірствах російських окупантів, ті охоче обговорюють це у приватних розмовах. Причому загарбники смакують і вихваляються своїми воєнними злочинами.

Читайте також

1