В Одесі відпочивальники засмагають і купаються в морі попри заборони військових (відео)

Під пісні російських попвиконавців у воду заходять і дорослі, й діти
Головне
В Одесі відпочивальники засмагають і купаються в морі попри заборони військових (відео)
22 Травня 2023, 12:32
читать на русском

На одеських пляжах, не дивлячись на заборону військової адміністрації, засмагають та плавають відпочивальники. Вздовж берегової лінії встановлені попереджувальні знаки "обережно, міни", але це не зупиняє відвідувачів.

Відео з пляжів Одеси з'явилися в місцевих телеграм-каналах.

На узбережжі не лише засмагають, а й проводять розважальні заходи. Один з відвідувачів зафільмував, як відпочивальники танцюють під пісню російських попвиконавців.

Крім того, відвідувачі пляжів відпочивають з дітьми. При цьому, задля безпеки встановлені знаки "обережно, міни" поблизу яких грається малеча.

Офіційного рішення, чи дозволять місцевим та гостям міста відпочивати на узбережжі Чорного моря, наразі немає.

Як повідомляє одеське видання "Думська" з посиланням на власні джерела, у міській раді мають намір виділити два муніципальні пляжі для відпочинку. Питання відкриття локацій обговорюють з військовими. Які пляжі будуть доступні – поки не вирішено:

"На таких пляжах можна буде засмагати, але купання залишиться під забороною", – пише "Думська".

Речник Одеської ОВА Сергій Братчук під час брифінгу повідомив, що станом на початок травня триває моніторинг безпекової ситуації з боку військового командування і лише після цього буде прийматися відповідне рішення. Він підкреслив, що узбережжя закрите, та закликав не виходити на пляжі та не купатися, оскільки це небезпечно.

Керівниця Об’єднаного координаційного пресцентру сил оборони півдня України Наталія Гуменюк під час брифінгу заявила, що відкриття курортного сезону недоцільне:

"Ми надіслали представникам місцевої влади інформацію, які загрози можуть бути… З нашого боку наполягатимемо на забезпеченні безпеки людей – бомбосховища, спостереження за водною поверхнею. Ми розуміємо, що регіон має розвиватися. Але безпека на передньому плані", — сказала Гуменюк.

Нагадаємо, раніше в ОК "Південь" повідомили, що на Одещині та Херсонщині на курортний сезон цьогоріч розраховувати не варто через обстріли та мінування.

Торік курортного сезону на пляжах Одеської області та Одеси, а також Миколаївщини та Херсонщини також не було. Люди гинули від ворожих мін, які викидає не берег, або які дрейфують у морі. 

Читайте також