В Одесі випробовують новий корабель-розвідник для ВМС України

Корабель "Сімферополь" проходить випробовування в морі
В Одесі випробовують новий корабель-розвідник для ВМС України
Розвідувальний корабель “Сімферополь” (Фото: Вікіпедія)
15 Січня 2021, 23:00
читать на русском

Новий середній розвідувальний корабель Військово-морських сил України "Сімферополь" здійснив перший у 2021 році пробний вихід у море.

Про це повідомило видання Думская.

Корабель "Сімферополь" здійснив перший цього року і третій загалом вихід у море корабля, який проходить державні випробування на підприємстві "Судноверф Україна" в одеському порту. Раніше корабель виходив у море 30 січня і 28 серпня 2020 року.

Як відомо, корабель почали будувати з невикористаного корпусу риболовецького траулера проєкту 502ЕМ і спустили на воду на київському суднобудівному підприємстві "Кузня на Рибальському" 23 квітня 2019 року. У жовтні того ж року в сухому доці його транспортували спочатку до Херсона, а потім - до Одеси.

Довжина "Сімферополя" 55 м, ширина 10 м. Водотоннажність близько 1200 тонн, швидкість у варіанті траулера - 12 вузлів.

Корабель обладнаний новітньою українською станцією радіотехнічної розвідки "Мельхіор", створеної фахівцями ДП "НДІ радіолокаційних систем "Квант-Радіолокація". Вона працює в пасивному режимі і залишається непоміченою, аналізуючи радіочастотний спектр, що випромінюється кораблями, літальними апаратами або береговими об'єктами. Максимальна дальність виявлення цілей РЛС "Мельхіор" - до 450 км, однак всі характеристики радіоелектронної апаратури залишаються секретними.

Читайте також

Нагадаємо, головнокомандувач Збройних сил України Руслан Хомчак розповів про плани влади щодо закупівлі озброєння та військової техніки для українських захисників.

За його словами, у 2021 році планується отримати береговий ракетний комплекс "Нептун", три американські патрульні катери типу Island, середній розвідувальний корабель, малий броньований артилерійський катер "Гюрза-М" та кілька десантно-штурмових катерів.

За його словами, українська армія потребує стрілецьку зброю, артсистеми, протиракетні комплекси, нові БТРи,  модернізовані танки, засоби розвідки для ВМС. Також - антиснайперські комплекси, парашути, сучасні засоби зв’язку, радіоелектронної боротьби.